آدرس مطب دکتر رباطی تلفن مطب دکتر رضا رباطی
صفحه اصلی / مطالب و مقالات / مشکلات و بیماریهای پوستی / راه های درمان و پیشگیری از كهير

راه های درمان و پیشگیری از كهير

آنچه در این مطلب میخوانید

تشخيص کهیر

تشخيص بيماري بر اساس اظهارات و شكايت بيمار و هم چنين نماي باليني ضايعات به شکل بثورات قرمز متورم خارش دارمي باشد كه به آساني قابل تشخيص است و در مواردي كه ضايعات فوق به مدت طولاني و بيش از 48 ساعت پايدار بمانند، انجام بررسي هاي گسترده، نظير تكه برداري (نمونه برداري پوستي) به منظور تشخيص ضايعات مهم از جمله برخي التهابات عروقي، الزامي مي باشد.
در ساير موارد اكثراً نياز به ارزيابي وسيع نيست. انجام برخي آزمايشهاي خوني در برخي موارد، براساس صلاح ديد پزشك معالج و شدت بيماري انجام مي شود.

پیشگیری و درمان کهیر

درمان كهير

با توجه به نقش ميانجي هيستامين در بروز خارش و ساير نشانه هاي بيماري، مهم ترين دارو براي درمان كهير استفاده از مواد ضدهيستامين مي باشد كه با توجه به اشكال مختلف اين دارو، در مورد هر يك از بيماران براساس وضعيت بيماري، يك نوع از آن توسط پزشك معالج تجويز مي گردد و در برخي موارد مقاوم به درمان از داروهاي ديگر نيز استفاده مي شود.
در اكثر موارد، بيماران به صورت سرپايي درمان مي گردند و در موارد شديد كه همراه با تورم مجاري تنفسي و احتمال بروز انسداد تنفسي مي باشد، بيمار بايد در مراكز مجهز و بيمارستان بستري شود تا تحت نظر باشد.
در درمان كهير نياز به استفاده از داروهاي موضعي نيست و در برخي موارد خنك كردن پوست مانند استحمام با آب سرد مي تواند در كاهش خارش تأثير مثبتي داشته باشد.
در مواردي كه ضايعات كهير به مدت طولاني و بيش از 48 ساعت پايدار بمانند، انجام بررسي هاي گسترده، نظير تكه برداري (نمونه برداري پوستي) به منظور تشخيص ضايعات مهم از جمله برخي التهابات عروقي، الزامي مي باشد.

بيماري كهير در چه افرادي بيشتر ديده ميشود؟

كهير يكي از بيماريهاي شايع مي باشد و حدود 2 درصد كل افراد جامعه به نوعي دچار كهير مي شوند. بيماري كهير در تمام سنين؛ كودكان، بالغين و بزرگسالان مشاهده مي شود. آقايان و خانمها به طور تقريبي به نسبت مساوي به بيماري كهير مبتلا مي شوند.

ايا بعد از درمان كهير، امكان برگشت مجدد اين بيماري وجود دارد؟

با توجه به اين كه برخي مواد از جمله داروها و عفونتها در بروز كهير نقش دارند، چنانچه فرد پس از درمان مجدداً با اين مواد(علل ايجاد كهير كه لينك آن در پايين صفحه است) در تماس باشد، احتمال برگشت آن وجود دارد.

عوامل پيشگيري كننده ي بيماري كهير كدام است؟

در صورت بروز يا تشديد كهير، پرهيز از عواملي مانند مواد غذايي، عوامل عفوني و تماسهاي فيزيكي، سرما و تعريق مي تواند بروز كهير را كنترل كند و در كنترل بيماري تأثير قابل ملاحظهاي داشته باشد.
با توجه به نقش ميانجي هيستامين در بروز خارش و ساير نشانه هاي بيماري كهير، مهم ترين دارو براي درمان كهير استفاده از مواد ضدهيستامين(آنتي هيستامين) مي باشد.

توصيه ي كلي در مورد این بيماري كدام است؟

نكته ي مهم در اين بيماري، دقت در شناسايي عوامل زمينه ساز ذكر شده و پرهيز از آنها به منظور كنترل بيماري مي باشد و در ساير موارد كه علت زمينه ساز خاصي وجود ندارد، مصرف مناسب داروهاي تجويز شده مي تواند در برطرف شدن علايم بيماري بسيار موثر باشد.

بررسي علت و روش درمان بيماري كهير

براي همه ما بارها پيش آمده كه ناگهان پوستمان ورم كند، قرمز شود و خارش بگيرد يا به اصطلاح دچار كهير شويم، اما اين برآمدگيهاي مخملي در واقع چه چيزي هستند؟ كهير نوعي اختلال حساسيتي است كه ميتواند در هر كجاي پوست رخ دهد، از جمله پوست سر، لبها و كف دست و پا. با وجود اينكه دلايل بسياري براي تشكيل آن وجود دارد، اما غالباً نميتوان دليل مشخصي براي آن پيدا كرد.
كهير يكي از بيماريهاي شايع است و حدود 2درصد كل افراد جامعه به نوعي دچار كهير ميشوند. اين بيماري در تمام سنين ديده ميشود و فرقي بين كودك، جوان و بزرگسال نميگذارد. همچنين تبعيض جنسيتي نيز قائل نيست و آقايان و خانمها را تقريبا به نسبت مساوي مبتلا ميكند. كهير معمولا خود را به صورت جوشهاي خارشدار نشان ميدهد. اين جوشها متورم شده و تبديل به ضايعات صورتي يا قرمز رنگ ميشوند.

ضايعات كهيري حاشيه كاملاً مشخص دارند و مسطح هستند. قطر آنها 1-5سانتيمتر است. معمولا هم سريعاً به يكديگر ميپيوندند و پلاكهاي بزرگ و مسطح به رنگ پوست تشكيل ميدهند. علامت مشخص ديگر ضايعات كهيري اين است كه مرتب تغيير شكل ميدهند و ممكن است در عرض چند دقيقه يا چند ساعت ناپديد شده و دوباره ظاهر شوند.

علت به وجود آمدن كهير

روشهاي درمان

بهترين درمان كهير، تعيين علت و حذف آن است. بررسيها براي تشخيص علت بيماري ممكن است شامل آزمايش خون، آزمايش ادرار، سرعت رسوب گلبولهاي قرمز و عكسبرداري از قفسه سينه براي رد واكنش التهابي ناشي از عفونت باشند.
اگر علت پيدا نشود، يا نيازي به بررسي آن نباشد درمان علامتي كهير صورت ميگيرد. كهير نوعي حساسيت است. با توجه به نقش ميانجي هيستامين در بروز خارش و ديگر نشانههاي بيماري، مهمترين دارو براي درمان كهير استفاده از مواد ضدهيستامين است كه با توجه به اشكال مختلف اين دارو، در مورد هريك از بيماران براساس وضعيت بيماري، يك نوع از آن توسط پزشك معالج تجويز ميشود و در برخي موارد مقاوم به درمان از داروهاي ديگر نيز استفاده ميشود.
در اكثر موارد، بيماران به صورت سرپايي درمان ميشوند و در موارد شديد كه همراه با تورم مجاري تنفسي و احتمال بروز انسداد تنفسي است، درمان اورژانسي بايد انجام شود.
در درمان كهير نياز به استفاده از داروهاي موضعي نيست و در برخي موارد خنك كردن پوست مانند استحمام با آب سرد ميتواند در كاهش خارش تأثير مثبتي داشته باشد. به خاطر داشته باشيد در اين موارد لباس تنگ نپوشيد زيرا هرگونه آزردگي پوست ميتواند باعث بروز كهير شود. همچنين حمام داغ نگيريد.

راههاي پيشگيري


آدرس : تهران ، خیابان ولیعصر ، بالاتر از پارک ساعی ، کوچه سی و دوم ، ساختمان یاس ، واحد204
تلفن : 88881224

نظرات کاربران درباره این مطلب :نیما کبیری [ 1396-03-24 ]
با سلام دوستان من چند وقت پیش حساسیت شدید پیدا کرده و از داروی لتیزن استفاده کردم که هیچ عوارض روی من نداشت به شما هم پیشنهاد میکنم از این دارو استفاده کنید

سیداحمد موسوی [ 1395-11-01 ]
سلام من تمام شبانه روز بدنم بعد از خوردن غذا کهیر میزنه وخارش شدید دارم نزدیک به ۱۵سال دچار این وضعیت هستم فقط قرص سیتریزین مصرف میکنم لطفا اگه میتوانیدیاراهی برای درمان دارید کمکم کنید من از خوزستان تماس میگیرم

سیداحمد موسوی [ 1395-11-01 ]
سلام من تمام شبانه روز بدنم بعد از خوردن غذا کهیر میزنه وخارش شدید دارم نزدیک به ۱۵سال دچار این وضعیت هستم فقط قرص سیتریزین مصرف میکنم لطفا اگه میتوانیدیاراهی برای درمان دارید کمکم کنید من از خوزستان تماس میگیرم

سیداحمد موسوی [ 1395-11-01 ]
سلام من تمام شبانه روز بدنم بعد از خوردن غذا کهیر میزنه وخارش شدید دارم نزدیک به ۱۵سال دچار این وضعیت هستم فقط قرص سیتریزین مصرف میکنم لطفا اگه میتوانیدیاراهی برای درمان دارید کمکم کنید من از خوزستان تماس میگیرم

کیان [ 1390-12-24 ]
سلام.خسته نباشید از بیماری کهیر رنج میبرم خارش شدید عذابم میده راهکار یا دارویی تو نظرات وبلاگم برام بفرست ممنون میشم

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :

جدیدترین مقالات

جدیدترین اخبار و مقالات مربوط به پوست و زیبایی را در بخش مقالات بخوانید

همه چیز درباره هزینه، عوارض و مراحل تزریق ژل خط اخم و پیشانیهمه چیز درباره هزینه، عوارض و مراحل تزریق ژل خط اخم و پیشانی

تزریق فیلر خط اخم روشی است که چهره ی شما را مانند گذشته شاداب و مهربان می کند.تزریق ژل و فیلر خط اخم با کم دردسر ترین روش آثار پیری را رفع می کند . ...

تاریخ انتشار : 1402-12-26

مهمترین نکات در پاک کردن تاتو با لیزرمهمترین نکات در پاک کردن تاتو با لیزر

بهترین روش برای پاک کردن تاتو استفاده از لیزر می باشد که در ادامه بیشتر به این موضوع می پردازیم. ...

تاریخ انتشار : 1402-12-22

برطرف کردن لک پوست صورت با لیزربرطرف کردن لک پوست صورت با لیزر

لیزر لکه های پوستی یک درمان انتخابی برای لکه های مادرزادی و لک هایی که به عللی مانند افزایش سن، در معرض خورشید بودن و بیماریها ایجاد می شوند . ...

تاریخ انتشار : 1402-12-19