درمان قطعی کچلی سکه ای؛ شایعه یا واقعیت
اشکال شدید بیماری آلوپسی آره آتا یا ریزش موی سکه ای معمولا به انواع درمانهای موجود پاسخ دهی قابل قبول و قابل پیش بینی ندارد و در درصد قابل توجهی از مبتلایان عدم بهبودی بعد مصرف داروهاي مختلف موضعی و خوراکی و حتی تزریقی مشاهده می شود. بر این اساس با توجه به فشار روانشناختی حاصل از نمای ریزش موی کامل در اشكال شدید بیماری در فرد مبتلا، این بیماران معمولا پیگیر دستیابی به درمانی موثر می باشند. در یک دو سال اخیر با توجه به گزارش مواردی از بهبود اشکال شدید آلوپسی آره آتا با داروی توفاتیسینیب یا زلجانز، نوعی امید بیش از حد خوشبينانه و عملا غیر منطقی در مورد کشف درمان قطعي فرم های شدید آلوپسی آره آتا در بین مبتلایان به این بیماری مشاهده می شود.
داروی توفاتیسینیب چیست؟
توفاتیسینیب یک دارو از خانواده دارويي مهارکننده های Jak می باشد که به واسطه اثرات تنظیم کننده فعالیت سیستم ایمنی در درمان برخی بیماریهای های خودایمن مانند روماتیسم مفصلی استفاده می شود. در چند مورد که بیمار همزمان دچار روماتیسم مفصلی و آلوپسی آره آتا بوده است، تجویز این دارو به منظور درمان روماتیسم موجب رویش مجدد موها نیز شده است. این بهبودی می تواند مطرح کننده اثربخشی احتمالی این دارو در درمان آلوپسی باشد. بر این اساس، تعدادی طرح تحقیقاتی در کشورهای مختلف در مورد ارزیابی اثربخشیو کاربرد این دارو در درمان ریزش موی سکه ای شدید در جریان است.
نحوه اثر بخشی داروی توفاتیسینیب
نکته حایز اهمیت آن است که هنوز اثربخشی این دارو در آلوپسی آره آتا به طور دقیق مشخص نیست. این دارو در تمامی افراد مبتلا به آلوپسی آره آتا موثر نمی باشد و پاسخ درمانی افراد به این دارو قابل پیش بینی نیست. از طرفی، پایداری بهبودی پس از قطع دارو نیز نامشخص است. حتی طول دوره درمان مناسب این دارو به منظور دستیابی به بهبودی و حفظ پاسخ درمانی چندان مشخص نمی باشد. این دارو به واسطه تضعیف سیستم ایمنی فرد را در معرض ابتلا به عفونت های جدید یا فعال شدن عفونتهاي نهفته مانند سل یا هپاتیت ويروسي قرار می دهد.
نکته پایانی
به عبارتی مصرف این دارو ممکن است همراه یکسری عوارض باشد و جهت تجویز دارو نیاز به ارزیابی آزمایشگاهی قبل درمان و تکرار آزمایش حین درمان می باشد. به طور خلاصه در مورد اثر این دارو بر آلوپسی آره آتا باید جانب احتیاط را رعايت کرد. این دارو ممکن است در برخی موارد این بیماری درمان موثر باشد اما با توجه به یافته های علمی فعلی، توفاسیتینیب به هیچ وجه درمان قطعي آلوپسی آره آتا محسوب نمی گردد.
آدرس : تهران ، خیابان ولیعصر ، بالاتر از پارک ساعی ، کوچه سی و دوم ، ساختمان یاس ، واحد204
تلفن : 88881224درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
- دانستنی ها در مورد پیوند مو تاریخ انتشار : 1391-04-11تاریخ بروز رسانی : 1402-12-02
- ریزش مو بعد از زایمان تا کی ادامه دارد؟ تاریخ انتشار : 1390-11-23تاریخ بروز رسانی : 1402-12-02
- راهکارهای مناسب برای جلوگیری از ریزش مو بعد از زایمان تاریخ انتشار : 1396-07-11تاریخ بروز رسانی : 1402-12-02
- درباره تشخیص، علت و نحوه درمان ریزش مو بیشتر بدانید تاریخ انتشار : 1402-11-17تاریخ بروز رسانی : 1402-11-25
- علت و درمان ریزش موی سکه ای چیست؟ تاریخ انتشار : 1395-10-06تاریخ بروز رسانی : 1402-12-02
نظرات کاربران درباره این مطلب :
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .