درباره تشخیص، علت و نحوه درمان ریزش مو بیشتر بدانید
مو، یکی از اجزای مهم بدن ماست که برای زیبایی و حفاظت از سر و صورت استفاده میشود. انواع مختلفی از مو وجود دارند، از جمله موهای خشک، چرب و معمولی.هر نوع مو، ویژگی های خاصی دارد و نیازهای مراقبتی خود را دارد. همچنین، نوع و حالت مو ممکن است تحت تأثیر عوامل مختلفی مانند محیط زیست، سن، تغذیه، هورمونها ، استرس و محصولات مراقبت از مو قرار بگیرد موها بر اساس میزان تولید چربی از پوست سر به سه نوع خشک، چرب و معمولی تقسیم میشوند.
موهای خشک: در موهای خشک، شایع ترین علامت ها شکستگی و شکنندگی موها است. به دلیل کمبود رطوبت، موها ترجیح میدهند به سمت پوست سر برگردند که باعث ایجاد گره و تنیدگی موها میشود. علائم دیگر خشکی شامل: خشکی پوست سر، خارش و ترشح موها کمتر از معمول می باشد.
موهای چرب: موهای چرب به دلیل تولید بیش از حد چربی از پوست سر، دارای بافت نرم و چرب هستند و به سرعت کثیف میشوند وباعث ایجاد بوی بدی هم میشود.
موهای معمولی: موهای معمولی بین موهای خشک و چرب قرار میگیرند. این نوع از موها دارای بافت نرم و صاف هستند و نیاز به تغذیه و مرطوب کننده متوسطی دارند. موهای معمولی نیز با مشکلاتی همراه هستند، به ویژه اگر توجه کافی به آنها نشود. بافت موهای معمولی پس از شستشو امکان دارد خشک و بد فرم شود.
یکی از بزرگترین چالش هایی که بسیاری از افراد با آن روبرو میشوند ریزش مو می باشد. علت ریزش مو در افراد، متفاوت است. اما با توجه به جنس مو، و دلیل ایجاد این مشکل میتوان برای درمان آن اقدام کرد.
علت های ریزش مو
به طور طبیعی هر فرد در حدود 100 تار مو در روز از دست میدهد. با این وجود این میزان موجب کاهش قابل توجه موی سر نشده، زیرا با رشد موهای جدید جایگزین میشود. ریزش مو زمانی نگران کننده می شود که سرعت ریختن مو بیشتر از سرعت رویش مجدد مو باشد.
ریزش مو میتواند به سبب هر کدام از دلایل زیر ایجاد شود:
- وراثت
- تغیرات هورمونی و بیماری ها
- کمبود ویتامین
- افزایش سن
- کاهش وزن شدید
- استرس
- زایمان
- سندوم تخمدان پلی کیستیک
- کم خونی ناشی از فقر آهن
- ابتلا یا شدت گرفتن اختلال تیروئید
همچنین بخوانید : رازهای موفقیت پیوند مو
مراحل شناسایی علل ریزش مو
درمان موثر ریزش مو با یافتن علت آن شروع میشود. برای تشخیص علت ریزش مو باید به متخصص پوست و مو مراجعه کرد. پزشک با توجه به الگوی ریزش علت را شناسایی میکند. درصورتی که شخص مشکوک به بیماری زمینهای باشد، باید آزمایشهای دقیقی برای تشخیص بیماری انجام شود.
روش های درمانی کاهش ریزش مو
- درمان با داروی خوراکی
- درمان با داروی موضعی
- مزو تراپی مو
- میکرونیدلینگ مو
- پی آر پی
- لیزر تراپی
- کاشت موی طبیعی
پیشگیری از ریزش مو
1- ماینوکسیدیل
ماینوکسیدیل دارویی بدون نسخه است که برای حدود دو سوم از زنانی که از آن استفاده کردهاند، موثر بوده است. محلول یا شامپو ماینوکسیدل را هر روز روی پوست سرتان بمالید.
2- فیناستراید
یک قرص تجویزی است که ممکن است به کند شدن ریزش مو کمک کرده و باعث رشد موی جدید شود. به گفتهی کلینیک مایو، این دارو بیشتر برای آقایان تجویز میشود و در آقایان زیر 60 سال تأثیرگذاری بالاتری خواهد داشت. زنان باردار و همچنین زنانی که قصد بارداری دارند، نباید از این دارو استفاده کنند.
3- فنیل افرین
فنیل افرین موضعی به دلیل خاصیت تحریک انقباض عضلات فولیکولها، برای جلوگیری از ریزش موی ناشی از حالت دادن به مو کمک میکند. به عنوان مثال با استفاده از فنیل افرین، مو هنگام شانه شدن به راحتی کنده نمیشود.
4- لیزر تراپی
یکی دیگر از راههای درمان ریزش مو و تقویت مو لیزر تراپی یا لیزر سرد است. که با سطح انرژی و جریان کم و اثر بخشی بالا صورت میگیرد. در این روش، جراحی انجام نخواهد شد و به بافت و بازسازی ریشه مو و تقویت آن کمک میشود و باعث میشود موها ضخیم تر، بدون ریزش و براق تر شود.
5- مزوتراپی
یک روش غیر تهاجمی است که در آن ترکیب های خاصی در لایههای سطحی پوست تزریق میشود. این مواد در زیر لایه اپیدرم پوست تزریق شده تا به بافت هدف برسند و باعث تحریک لایه مزودرم شده و طیف گستردهای از علائم و ناراحتیها را مزوتراپی برطرف مینماید.
6- پی آر پی
تزریق پلاسمای غنی از پلاکت (PRP) به پوست سر، رشد مو را در قسمتهایی که دچار ریزش شدهاند، تحریک میکند. پلاکتها از طریق دستگاه سانتریفیوژ از خون جدا شده و سپس به پوست سر تزریق میشوند.
تفاوت ریزش مو در آقایان و بانوان
معمولاً علت ریزش در خانم ها به دلیل کمبود ویتامین ها، مشکلات هورمونی، مشکلات سلامتی پیچیده می باشد. به طور کلی علت ریزش در مردان و زنان گوناگون و متفاوت می باشد و در این خصوص درمان های متفاوتی را نیز به خود اختصاص داده اند. از مهم ترین عوامل ایجاد رسزش مو می توان به ریزش موی هورمونی یا آندروژنتیکی به عنوان شایعترین عامل ایجاد این مشکل اشاره کرد. این نوع ریزش در هر دو جنس مرد و زن وجود دارد و به درجات متفاوت افراد را گرفتار می سازد.
ریزش مو در مردان باعث عقب رفتن خط رویش موی آنها و ایجاد لکه های طاس می شود؛ اما زنان مبتلا به آلوپسی آندروژنیک معمولاً موهایشان کم پشت شده و ریزش مو بیشتر بر حجم موهای آنها تأثیر می گذارد. اگرچه ممکن است پوست سر قابل مشاهده باشد؛ اما خط رویش مو معمولاً عقب نمی رود. در مردان، ریزش مو معمولاً از بالای شقیقه ها شروع می شود و درنتیجه ی عقب نشینی، خط رویش موها شکل “M” را به خود می گیرد. موهای بالای سر، نیز نازک می شوند و اغلب تا طاسی پیشرفت می کند. در زنان، آلوپسی آندروژنتیک با نازک شدن تدریجی موها در جلوی سر شروع می شود و به دنبال آن ریزش مو به کل کف سر گسترش می یابد. خط موی زنان به ندرت عقب نشینی می کند و زنان به ندرت طاس می شوند.
کمبود کدام ویتامین باعث ریزش مو میشود
- ویتامین های گروه B
- ویتامین D
- آهن
- روی
- ویتامین C
- ویتامینE
- منیزیوم
از کجا بفهمیم ریزش مو ارثی یا هورمونی است؟
یکی از تفاوت های اصلی بین ریزش موی ارثی و هورمونی علت آن است. در حالی که ریزش موی ارثی ناشی از ژنتیک است، ریزش موی هورمونی ناشی از تغییرات هورمونی در بدن است. ریزش موی ارثی معمولاً یک فرآیند تدریجی است که در طول زمان پیشرفت میکند، در حالی که ریزش موی هورمونی میتواند به طور ناگهانی و سریع رخ دهد. دیگر تفاوت ریزش موهای ارثی و هورمونی الگوی ریزش مو است. در ریزش موی ارثی، مردان معمولاً با کاهش خط مو و نازک شدن روی تاج سر مواجه میشوند، در حالی که زنان در سراسر پوست سر نازک میشوند. در ریزش موی هورمونی، الگوی ریزش مو بسته به علت آن میتواند متفاوت باشد.
ریزش موی ارثی معمولاً در اواخر نوجوانی یا اوایل دهه بیست برای مردان و در اواخر دهه بیست یا سی سالگی برای زنان شروع میشود. از طرف دیگر ریزش موی هورمونی میتواند در هر سنی رخ دهد و اغلب به تغییرات هورمونی مانند بارداری یا یائسگی مربوط میشود. پیشرفت ریزش مو در ریزش موی ارثی و هورمونی نیز متفاوت است. ریزش موی هورمونی می تواند موقتی باشد و پس از رفع عدم تعادل هورمونی، موها دوباره رشد کنند.
در هر صورت برای تشخیص دقیق باید به پزشک متخصص مراجعه کنید.
مراقبت های بعد از درمان ریزش مو
- بهترین پاسخ درمان مو را کسانی می گیرند که خواب شبانه صحیح (بین 12 شب الی 6صبح) و منظمی داشته باشند. تغییرات ساعات خواب غیر از این ساعات سبب تحریک ریزش مو می شود.
- داشتن رژیم غذایی سالم و اجتناب از خوردن فست فود ، غذاهای چرب و سرخ کردنی
- مصرف به موقع و منظم داروهای تجویزی پزشک
- اصول بهداشتی را رعایت کنید.
هزینه های درمان ریزش مو
هزینه های درمان ریزش مو با توجه به نوع ریزش مو و درمان انتخابی توسط پزشک بستگی دارد.
در کلینیک تخصصی پوست دکتر رضا رباطی کلیه خدمات درمانی پوست و زیبایی و جوانسازی پوست شامل تزریق بوتاکس ، تزریق ژل یا فیلر و چربی و انواع لیزرهای درمانی پوست با استانداردهای بالا قابل ارائه خدمات می باشد.
آدرس : تهران ، خیابان ولیعصر ، بالاتر از پارک ساعی ، کوچه سی و دوم ، ساختمان یاس ، واحد204
تلفن : 88881224درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
- علت و درمان ریزش موی سکه ای چیست؟ تاریخ انتشار : 1395-10-06تاریخ بروز رسانی : 1402-12-02
- درمان قطعی کچلی سکه ای؛ شایعه یا واقعیت تاریخ انتشار : 1396-01-14تاریخ بروز رسانی : 1402-12-02
- رازهای موفقیت پیوند مو تاریخ انتشار : 1394-02-30تاریخ بروز رسانی : 1402-12-02
- ریزش مو بعد از زایمان تا کی ادامه دارد؟ تاریخ انتشار : 1390-11-23تاریخ بروز رسانی : 1402-12-02
- راهکارهای مناسب برای جلوگیری از ریزش مو بعد از زایمان تاریخ انتشار : 1396-07-11تاریخ بروز رسانی : 1402-12-02
نظرات کاربران درباره این مطلب :
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .