آدرس مطب دکتر رباطی تلفن مطب دکتر رضا رباطی
صفحه اصلی / مطالب و مقالات / مشکلات و بیماریهای پوستی / بوی ناخوشایند کشاله ران و راه های مقابله

بوی ناخوشایند کشاله ران و راه های مقابله

آنچه در این مطلب میخوانید

علت بوی ناخوشایند کشاله ران چیست ؟

بوی ناخوشایند کشاله ران یکی از مشکلات به نسبت شایع به ویژه در فصول گرم سال می باشد.در مورد علل بروز این حالت و راه کارهای درمان آن ابتدا باید مروری بر عوامل زمینه ای آن داشته باشیم.نکته حائز اهمیت در ابتدای مبحث توجه به عملکرد غدد عرق در بدن انسان می باشد.در پوست انسان دو نوع کلی غدد عرق وجود دارد.گرو اول غدد عرق اکرین می باشدکه در اکثر نقاط بدن مانند کف دست و کف پا و صورت وجود دارند و ترشحات آنها تعریق معمولی بدن را در مواجهه با گرما ،فشارهای هیجانی یا عصبی ایجاد می کند.

گروه دوم به غدد آپوکرین موسوم است که عمدتا در ناحیه چین زیربغل و کشاله ران وجود دارد. غدد آپوکرین معمولا قبل از بلوغ ترشحات بارزی ندارد ولی شروع فعالیت آنها از دوره بلوغ باعث بروز بوی بدن می شود.نکته مهمی که در این زمینه باید توجه شود،بدون بو بودن ترشحات غدد عرق بدن (آپوکرین و اکرین) می باشد.

بوی ناخوشایند بدن که در برخی افراد روی می دهد عمدتا ناشی از تاثیر میکروب های سطح پوست در نواحی تجمع غدد آپوکرین نظیر زیربغل و کشاله ران بر روی ترشحات این غدد می باشد. براین اساس عدم استحمام منظم، قرار گرفتن در محیط های گرم به مدت طولانی ،استفاده از البسه نامناسب که امکان تهویه هوایی را فراهم نمی کند و از طرفی باعث افزایش میزان تعریق بدن شده ، از سوئی به علت وجود محیطی بسته و محصور در نواحی زیر بغل و کشاله ران، زمینه ساز رشد میکروب ها در این قسمتها گردیده و با تاثیر این میکروب ها بر روی ترشحات غدد عرق بوی ناخوشایندی ایجاد می شود.

بوی ناخوشایند کشاله ران

پیشگیری از بوی ناخوشایند بدن

بر این اساس برای اجتناب از بروز این حالت به ویژه در فصول گرم سال باید از البسه نخی مناسب به ویژه لباسهای زیر مرغوب استفاده نمود و در صورت قرار گرفتن در محیط های گرم یا انجام ورزش که همراه تعریق فراوان است، بلافاصله با استحمام و شستشوی این نواحی مانع تجمع میکروب های موثر و مواد تعریقی در بروز بوی بد این نواحی گردید.

دلایل دیگر بوی ناخوشایند بدن را بشناسید

موارد نادری از بیماریهای ارثی خاصی نیز شناخته شده است که به علت نقصی آنزیمی در مسیر تولید عرق بدن،ترشحات غدد عرق همراه با بوی بسیار بدی نظیر بوی ماهی گندیده می باشد که این موارد با مراجعه به همکاران متخصص پوست قابل تشخیص بوده و با تجویز درمان های داروئی قابل کنترل است. گاهی اوقات خوردن غذاهائی که بوی ناخوشایند دارند نظیر سیر خوراکی به علت ترشح این مواد در عرق باعث بروز بوی ناخوشایند می گردد که این موارد نیز با تنظیم رژیم غذائی قابل کنترل است.

چگونه از بوی ناخوشایند کشاله ران پیشگیری کنیم ؟

درمجموع مهمترین رویکرد در پیشگیری از بوی نامطبوع کشاله ران در فصول گرم سال استفاده ازالبسه مناسب به ویژه لباس های زیر،استحمام منظم و پرهیز از قرار گرفتن در محیط های گرم به مدت طولانی می باشد و چنانچه این مشکل با این اقدامات برطرف نشد با مراجعه نزد همکاران متخصص پوست و انجام معاینات دقیق و در صورت لزوم ارزیابی آزمایشگاهی مناسب توسط پزشکان محترم و تجویز داروهای موثر می توان به شیوه کاملا مناسبی این مشکل را برطرف نمود.


آدرس : تهران ، خیابان ولیعصر ، بالاتر از پارک ساعی ، کوچه سی و دوم ، ساختمان یاس ، واحد204
تلفن : 88881224

نظرات کاربران درباره این مطلب :
برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :

جدیدترین مقالات

جدیدترین اخبار و مقالات مربوط به پوست و زیبایی را در بخش مقالات بخوانید

میکرونیدلینگ برای جای جوش؛ پاسخ به سوالات متداولمیکرونیدلینگ برای جای جوش؛ پاسخ به سوالات متداول

میکرونیدلینگ روشی غیر تهاجمی است که با تولید کلاژن و ترمیم سلول های آسیب دیده به بهبود شکل ظاهری پوست و رفع جای جوش کمک می کند . ...

تاریخ انتشار : 1403-08-18

ترک های پوستی یا استرچ مارک؛ از علل تا درمانترک های پوستی یا استرچ مارک؛ از علل تا درمان

ترک‌ های پوستی، که به عنوان استریا نیز شناخته می‌شوند، خطوطی هستند که بر روی پوست ایجاد می‌شوند و معمولا به رنگ‌ های قرمز، بنفش یا سفید دیده می‌ شوند. ...

تاریخ انتشار : 1403-08-07

بیماری پیسی یا ویتیلیگو؛ علل، علائم و درمانبیماری پیسی یا ویتیلیگو؛ علل، علائم و درمان

ویتیلیگو بیماری پوستی خودایمنی است که سلول‌ های تولید کننده رنگدانه (ملانوسیت‌ها) تخریب می‌ شوند و باعث از دست رفتن رنگ پوست در نواحی مختلف بدن می گ ...

تاریخ انتشار : 1403-07-29