آدرس مطب دکتر رباطی تلفن مطب دکتر رضا رباطی
صفحه اصلی / مطالب و مقالات / تیرگی لک و کک و مک / ملاسما یا لک حاملگی چیست و چگونه درمان میشود؟

ملاسما یا لک حاملگی چیست و چگونه درمان میشود؟

آنچه در این مطلب میخوانید

ملاسما یا لکه های حاملگی یکی از مشکلات شایع در بیماران پوستی است که به شکل لکه های پوستی قهوه ای روشن تا تیره بر روی صورت مانند نواحی گونه ها و پیشانی و دور دهان تظاهر می یابد. این بیماری عمدتا در زنان با پوست سبزه یا گندمی روی می دهد اما علیرغم نام دیگر بیماری به عنوان لک بارداری، این مشکل پوستی در مردان نیز بروز می یابد و حتی در بانوان بدون سابقه بارداری نیز روی می دهد. این بیماری نوعی اختلال در تنظیم مکانیسم های تنظیم تولید رنگدانه در پوست می باشد که به افزایش میزان رنگدانه های پوستی و تیرگی پوست منجر می گردد.از عوامل تشدید کننده ملاسما می توان به تغییرات هورمونی و مصرف قرص های ضد بارداری، حاملگی و از همه مهمتر مواجهه با نور آفتاب اشاره کرد.

ملاسما از نظر بالینی انواع مختلفی با توجه به محل رسوب رنگدانه ها در پوست دارد که انواع سطحی یا اپیدرمال پاسخ بهتری نسبت به انواع عمقی یا درمال دارند. روندهای درمانی ملاسما شامل حذف و تعدیل عوامل خطر مانند داروهای هورمونی، پرهیز از مواجهه با نور آفتاب، درمان های موضعی و در چند دهه اخیر درمان های خوراکی و لیزرها می باشد.

ملاسما یا لک حاملگی

درمان های موضعی

درمان های موضعی خط اول درمانی در ملاسما می باشند و عملا باعث مهار مسیر آنزیمی ساخت رنگدانه می شود. این دسته داروها شامل ترکیبات موضعی ضد لک، کرم های لایه بردار حاوی اسیدهای میوه یا مشتقات موضعی ویتامین Aو ویتامین Cبه شکل منفرد یا ترکیب چندارویی با یکدیگر می باشد. معمولا درمان ترکیبی چند دارویی موضعی اثربخشی بهتری دارد.

درمان های خوراکی و لیزر

تعداد محدودی داروی خوراکی مانند برخی داروهای محرک انعقاد خون و برخی مکمل های انتی اکسیدان در بهبودی پلاسما موثر بوده اند. اما تجویز درمان خوراکی ملاسما جهت تنظیم دوز مناسب و پرهیز از عوارض احتمالی باید تحت نظر متخصص پوست باشد.در استفاده از لیزرها به عنوان خط سوم درمان ملاسما باید جانب احتیاط را رعایت نمود.

برخی لیزرها از خانواده لیزرهای فراکشنال در درمان ملاسما تا حدی موثر استو در موارد مقاوم در کنار درمان های موضعی شاید قابل استفاده باشند. اما درمان لیزری ملاسما حتما با صلاحدید متخصص پوست صورت گیرد تا از عوارض احتمالی و تشدید تیرگی ها اجتناب گردد.گاهی اوقات از تزریق داخل جلدی برخی داروهای ضد لک یا روش میکرونیدلینگ جهت نفوذ سریعتر دارو وبهبودی سریعتر ملاسما استفاده می گردد. نکته مهم دیگر این که درمان طولانی و چندین ماهه برای بهبودی بارز ملاسما و جلوگیری از عود ضایعات لازم است و پس از بهبودی نیز پرهیز از آفتاب جهت پیشگیری از عود لازم است.


آدرس : تهران ، خیابان ولیعصر ، بالاتر از پارک ساعی ، کوچه سی و دوم ، ساختمان یاس ، واحد204
تلفن : 88881224درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید

نظرات کاربران درباره این مطلب :
برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :

جدیدترین مقالات

جدیدترین اخبار و مقالات مربوط به پوست و زیبایی را در بخش مقالات بخوانید

میکرونیدلینگ برای جای جوش؛ پاسخ به سوالات متداولمیکرونیدلینگ برای جای جوش؛ پاسخ به سوالات متداول

میکرونیدلینگ روشی غیر تهاجمی است که با تولید کلاژن و ترمیم سلول های آسیب دیده به بهبود شکل ظاهری پوست و رفع جای جوش کمک می کند . ...

تاریخ انتشار : 1403-08-18

ترک های پوستی یا استرچ مارک؛ از علل تا درمانترک های پوستی یا استرچ مارک؛ از علل تا درمان

ترک‌ های پوستی، که به عنوان استریا نیز شناخته می‌شوند، خطوطی هستند که بر روی پوست ایجاد می‌شوند و معمولا به رنگ‌ های قرمز، بنفش یا سفید دیده می‌ شوند. ...

تاریخ انتشار : 1403-08-07

بیماری پیسی یا ویتیلیگو؛ علل، علائم و درمانبیماری پیسی یا ویتیلیگو؛ علل، علائم و درمان

ویتیلیگو بیماری پوستی خودایمنی است که سلول‌ های تولید کننده رنگدانه (ملانوسیت‌ها) تخریب می‌ شوند و باعث از دست رفتن رنگ پوست در نواحی مختلف بدن می گ ...

تاریخ انتشار : 1403-07-29